FAKTORY OVPLYVNUJUCE ZVYSOVANIE ZAUJMU O TECHNICKE VZDELAVANIE - AZALTOVICOVA, Michaela; TOMKOVA, Viera (Journal of Technology and Information Education, 2020)
Prispevok je reflexiou ciastkovych vysledkov setrenia zameraneho na ziakov zakladnych skol a faktorov, ktore najviac vplyvaju na ich zaujem o technicke vzdelavanie. Napriek velkemu dopytu zo strany zamestnavatelov po technicky zdatnych absolventoch strednych odbornych skol a vysokych skol, zaujem ziakov o technicke profesie a technicke vzdelavanie stale klesa. Je to aj napriek vysledkom vyskumov ktore ukazuju, ze mladez vnima vedu (prirodne vedy) a techniku pozitivne, pretoze si uvedomuje, ze veda a technika robi ich zivot komfortnejsim a jednoduchsim.
Keywords: technicke vzdelavanie; zvysovanie zaujmu; technika; vzdelavanie; profesijna orientacia ziakov