JAZYKOVÉ KURIKULUM A VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ - HRUŠKOVÁ, Lenka; BEČVÁŘOVÁ, Ivana (Journal of Technology and Information Education, 2017)
Autorky řeší vztah mezi aktuální transformací polytechnického vzdělávání a požadavky dynamicky se vyvíjející společnosti vědění se zaměřením na problematiku jazykového vzdělávání. Reflexe tohoto vývoje v podmínkách polytechnické školy je prezentována prostřednictvím případové studie na konkrétní polytechnické střední škole. Předložená studie opírající se o konkrétní analýzu kurikulárních dokumentů objasňuje základní pojmy v rámci modernizace výukového procesu, současně ukazuje inovace přístupů jazykové výuky v rámci vzdělávání v sekundární sféře.
Keywords: Modernizace výuky; kurikulum; cizojazyčná výuka; všeobecné vzdělání; vzdělání polytechnické.