JAZYKOVE KURIKULUM A VZDELAVANI V RAMCI TECHNICKEHO VZDELAVANI - HRUSKOVA, Lenka; BECVAROVA, Ivana (Journal of Technology and Information Education, 2017)
Autorky resi vztah mezi aktualni transformaci polytechnickeho vzdelavani a pozadavky dynamicky se vyvijejici spolecnosti vedeni se zamerenim na problematiku jazykoveho vzdelavani. Reflexe tohoto vyvoje v podminkach polytechnicke skoly je prezentovana prostrednictvim pripadove studie na konkretni polytechnicke stredni skole. Predlozena studie opirajici se o konkretni analyzu kurikularnich dokumentu objasnuje zakladni pojmy v ramci modernizace vyukoveho procesu, soucasne ukazuje inovace pristupu jazykove vyuky v ramci vzdelavani v sekundarni sfere.
Keywords: Modernizace vyuky; kurikulum; cizojazycna vyuka; vseobecne vzdelani; vzdelani polytechnicke.