DETERMINANTY POLYTECHNICKÉ VÝCHOVY V PŘEDŠKOLNÍM ZAŘÍZENÍ - HONZÍKOVÁ, Jarmila (Journal of Technology and Information Education, 2016)
Studie se zabývá polytechnickou výchovou a inovací přístupů k technickému vzdělávání v mateřské škole.Předškolní vzdělávání je charakterizováno určitými specifikami, které jsou určovány vývojovými, kognitivními, sociálními a emocionálními potřebami dítěte tohoto věku. Na plnění těchto potřeb je zaměřena i polytechnická výchova v mateřské škole.Předložená teoretická studie objasňuje pojmy pracovní činnosti, pracovní výchova, polytechnická výchova a upřesňuje cíle v těchto výchovných oblastech. Zároveň ukazuje, jak tvořivě a nově přistupovat k plnění těchto cílů.
Keywords: mateřská škola; polytechnická výchova