ANALYZA RIESENI ULOH SUTAZE IBOBOR V SKOLSKOM ROKU 2013/14 - TOMCSANYIOVA, Monika; TOMCSANYI, Peter (Journal of Technology and Information Education, 2014)
V skolskom roku 2013/14 sa uskutocnil uz siedmy rocnik sutaze iBobor na Slovensku. Sutaz ma pat kategorii, v ktorych su ziaci rozdeleni do skupin podla jednotlivych tried. V nasom prispevku analyzujeme ulohy kategorie Benjamini. Najprv popisujeme vseobecne vysledky vsetkych uloh, potom sa zameriame sa na hlbsiu analyzu niektorych vybranych uloh. Konkretne na jednu ulohu, ktora je podobna inej ulohe z minuleho rocnika a na ulohu, s ktorou mali tento rok sutaziaci najvacsie problemy. V tejto suvislosti sme si stanovili hypotezy a snazime sa ich overit jednak statistickou analyzou rieseni uloh a odpovedi v ankete k sutazi, jednak analyzou dotaznikov pre ucitelov a anketovych odpovedi sutaziacich. V zavere sa snazime o zhrnutie poznatkov jednak pre organizatorov pri zadavani uloh v dalsich rocnikoch jednak pre ucitelov, ktori pripravuju svojich ziakov na sutaz.
Keywords: Informaticky bobor; kategoria Benjamini; analyza rieseni uloh.