VYUŽITÍ POČÍTAČŮ A POČÍTAČOVÝCH HER V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ - HAMPLOVÁ, Michaela; DOSTÁL, Jiří (Journal of Technology and Information Education, 2012)
Článek seznamuje s výsledky výzkumné sondy, která se orientovala na zjištění míry využívání počítačů a počítačových her při výchově a vzdělávání v mateřských školách. Dále byly zkoumány postoje pedagogických pracovníků k využívání počítačů v mateřských školách.Realizovaným šetřením se podařilo mj. prokázat, že využívání počítačů a počítačových her v předškolním vzdělávání má rozporuplný charakter, na jedné straně existuje skupina příznivců, kteří počítače každodenně využívají, na druhé straně jsou pedagogové, kteří využívání počítačů zcela zavrhují.
Keywords: počítač; počítačová hra; předškolní vzdělávání; učitel