ANALIZA KSZTAŁCENIA OGÓLNOTECHNICZNEGO W WYBRANYCH KRAJACH - MASTALERZ, Elżbieta; BAGIŃSKA, Ludmiła (Journal of Technology and Information Education, 2012)
Zagadnienia edukacji młodzieży szkolnej w obszarze wszechobecnej techniki jest ważne i dyskutowane w wielu środowiskach współczesnego świata. W artykule omówiono rezultaty badań ankietowych przeprowadzonych w kilkuosobowych grupach społeczności sześciu krajów, celem porównania opinii na temat kształcenia ogólnotechnicznego i użyteczności wiedzy oraz umiejętności technicznych.
Keywords: edukacja; technika; użyteczność