KOMPETENCIE UČITEĽOV A ŠTUDENTOV V OBLASTI IKT - LUKÁČOVÁ, Danka (Journal of Technology and Information Education, 2011)
Zvyšovanie kvality vzdelávania na univerzitách je možné len vtedy, ak poznáme edukačné obsahy študijných programov, ktoré konfrontujeme s reálnym uplatnením absolventov v praxi. Riešitelia úlohy KEGA sa v úlohe zaoberajú schopnosťou učiteľov a študentov využívať IKT v praxi - ako v príprave učiteľa, tak aj v samotnej výučbe. Článok prezentuje časť výsledkov výskumu realizovaného pomocou dotazníka.
Keywords: učiteľ technických predmetov; pregraduálna príprava; dotazník; informačno - komunikačné technológie