PROFESIJNÉ KOMPETENCIE ZAČÍNAJÚCEHO MAJSTRA ODBORNEJ VÝCHOVY A ICH REFLEXIA - ČELLÁROVÁ, Lýdia (Journal of Technology and Information Education, 2010)
V predkladanom príspevku poukazujeme na aktuálne požiadavky na profesijné kompetencie učiteľa, oboznamujeme s návrhom profesijných štandardov a kompetencií začínajúceho majstra odbornej výchovy a so stručnými výsledkami prieskumu, v ktorom hodnotili svoje kompetencie študenti posledného ročníka štúdia učiteľstva praktickej prípravy.
Keywords: profesijné kompetencie; majster odbornej výchovy; reflexia; prieskum