DIDAKTICKÉ TESTOVÁNÍ POMOCÍ APLIKACE VISUAL BASIC 6 - LAVRINČÍK, Jan; STRÁNSKÁ, Eva (Journal of Technology and Information Education, 2009)
Článek se zabývá otázkou didaktického testování v aplikaci Visual Basic 6. Poukazuje na některé nezvyklosti v tvorbě didaktických testů. Vysvětluje z jakých částí se skládá didaktický testovací program, zdůrazňuje výběr programovacího jazyka z hlediska kompatibility, vývoje a budoucího rozšíření. Seznamuje čtenáře s hierarchickou strukturou didaktických testovacích procesů. Příspěvek je doplněn o vývojové diagramy a ukázky zdrojových kódů.
Keywords: didaktický test; databáze; statistika; Visual Basic.