KE STRUKTUŘE OBSAHU UČIVA TECHNICKÝCH PŘEDMĚTŮ V ZÁKLADNÍM VZDĚLÁVÁNÍ - GENERALIZACE - KROPÁČ, Jiří; PLISCHKE, Jitka (Journal of Technology and Information Education, 2009)
Stať vychází z výsledků výzkumů J. Brunera o struktuře obsahu učiva, jak je prezentuje M. Pasch. Autoři předkládají výchozí návrh tzv. generalizací pro výuku technických předmětů v základním vzdělávání. Zabývají se rovněž souvislostmi formulace generalizací a vztahem faktů a generalizací z hlediska správnosti generalizací.
Keywords: Technické předměty; výuka; struktura obsahu učiva; generalizace; fakta.