PROJEVY OBECNÝCH TRENDŮ V OBLASTI ITALSKÉ AUTOMOBILOVÉ TERMINOLOGIE - LAVRINČÍK, Jan (Journal of Technology and Information Education, 2009)
Studie se zabývá významem, klasifikací a obecnou lingvistickou problematikou v oblasti italského automobilového vědeckotechnického pojmosloví využitelného z pohledu vzdělávacího procesu obecně technického předmětu. Osobitý důraz klade na systémové terminologické prefixy a sufixy, jejich využití se snaží objasnit na širokém spektru příkladů.
Keywords: prefix; sufix; terminologické adjektivum; technická terminologie